Spania – Două decese, 200 de cazuri confirmate de listerioză

O femeie de 74 de ani a murit marţi de listerioză în Spania după ce a consumat carne de porc contaminată, aducând la două numărul deceselor provocate de această epidemie, au informat autorităţile, transmite stiridinmoldova.md.

O nonagenară a murit deja pe 19 august. În total, peste 200 de cazuri de infecţie de origine alimentară, cauzată de bacteria Listeria monocytogenes, au fost confirmate de către autorităţi.

Guvernul regional al Andaluziei (sud) a informat într-un comunicat „decesul, marţi, la ora 13:15, al unei paciente de 74 de ani, internată la Sevilla, care prezenta alte afecţiuni înainte de a contracta listerioza”.

„În total, numărul persoanelor la care infecţia a fost confirmată de la alertă, decretată pe 15 august, este de 196″ în Andaluzia, a precizat guvernul regional.

Ministerul Sănătăţii din Spania a confirmat alte patru cazuri în Aragon (nord) şi Extremadura (sud-vest), dar şi infectarea unui cetăţean britanic, diagnosticat în Franţa, care a consumat carne contaminată la Sevilla.

Toate persoanele care au contractat listerioză au consumat o specialitate din carne de porc specifică Andaluziei numită „carne mechada”, produsă într-o fabrică din Sevilla, care între timp a fost închisă.

De asemenea, autorităţile regionale au confirmat că listerioza cauzată de această carne contaminată a dus la pierderea unei sarcini.

Listerioza poate lua forme grave la persoanele cu sistem imunitar slăbit, dar şi la gravide şi la vârstnici.

În cazul ingerării de alimente contaminate de către o femeie însărcinată, infecţia se poate transmite de la ea la făt.

Aceste cazuri de listerioză suscită o vie polemică în Spania, unele voci întrebându-se dacă autorităţile regionale şi naţionale au alertat la timp populaţia şi au scos suficient de repede produsele suspecte de pe piaţă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.