Soluționarea conflictului din Karabah: Azerbaidjan, exemplu de aplicare a măsurilor antiteroriste

Directorul Agenției de știri Report, Fuad Huseynaliyev, a subliniat în cadrul conferinței internaționale că Azerbaidjan a reușit să soluționeze conflictul din Karabah prin aplicarea măsurilor locale de combatere a terorismului.

“Acest demers a permis Azerbaidjanului să-și restabilească suveranitatea pe întreg teritoriul, iar planurile ulterioare includ reintegrarea comunității armenilor din Karabah în societatea azeră”, susține Huseynaliyev.

El a adăugat că, după finalizarea măsurilor antiteroriste, autoritățile centrale de la Baku au trimis deja de mai multe ori ajutoare alimentare, echipamente medicale în Karabah și chiar s-au oferit să îi transfere pe cei răniți în urma exploziei de la o stație de benzină de lângă Khankandi la clinici din alte orașe din Azerbaidjan. Au avut loc deja două întâlniri cu reprezentanți ai rezidenților armeni din regiunea Karabah, în cadrul cărora se discută probleme legate de reintegrarea acestora, a declarat el.

Aceste declarații au fost făcute în contextul desfășurării celei de-a IV-a Conferințe Internaționale “Fundamentele dezvoltării durabile și un viitor sigur” de la Chișinău, eveniment organizat de portalul eNews împreună cu Intellect Group, asociația SPERO și AxisMundi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.