Socialiștii au ignorat noua invitație la discuții din partea PAS și PPDA

Deputații socialiști au ignorat noua invitație la discuții din partea PAS și PPDA. Deputații Igor Munteanu, Mihai Popșoi, Alexandr Slusari, Chiril Moțpan și Igor Grosu au așteptat în zadar ca cineva din colegii lor din PSRM să vină să discute despre coaliție de guvernare. Invitația a fost făcută pentru ora 11, la Parlament, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

În declarațiile pentru presă, unul din adjuncții lui Andrei Năstase, Alexandru Slusari, a insistat că șeful său de partid trebuie să fie președinte al Parlamentului.

Amintim că secretarul PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, a scris ieri, pe Facebook, că socialiștii au remarcat tonalitatea mai puțin agresivă a mesajelor celor din ACUM, dar o discuții despre formarea alianțelor pot avea loc doar dacă PAS și PPDA acceptă formarea unei coaliții stabile de guvernare, în baza propunerilor înaintate de Consiliul Republican al PSRM. Printre condiții se numără o alianță funcțională, nu un guvern minoritar.

La fel, socialiștii vor funcția de președinte al Parlamentului pentru liderul său, Zinaida Greceanîi, controlul ministerelor Apărării, de Externe, al biroului de Reintegrare. PSRM mai vrea garanții că Moldova nu va adera la NATO, statul special pentru limba rusă și extinderea împuternicilor pentru președintele Igor Dodon.

La fel, socialiștii au fost deranjați „de unele acțiuni și activități cu tentă unionistă din ultimele zile, la care activ participă conducerea Blocului „ACUM” și care categoric nu pot fi acceptate de socialiști ca element al următoarei guvernări”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.