Sistemul de învățământ pregătește noutăți pentru toate treptele de învățământ general

Elevii din clasa a V-a vor primi note în noul an școlar. Sistemul de învățământ pregătește noutăți pentru toate treptele de învățământ general. Elevii din clasele gimnaziale vor studia după un nou curriculum, proaspeții învățăcei din clasa a V-a vor primi note, cât pentru elevii din clasa I-a, totul este o noutate, comunică Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, transmite stiridinmoldova.md.

Noutatea anului școlar este cea de-a patra ediție a curriculumului din sistemul de învățământ general din Republica Moldova, la care au lucrat 170 experți.

Programul prevede ca elevul să se transforme din consumator în producător de valori și totodată este bazată pe aplicarea cunoștințelor în lumea reală. Experții și-au propus să creeze o legătură interdisciplinară a materiilor studiate.

Implementarea curriculei se va monitoriza, iar la finele anului școlar va fi îmbunătățită. Până atunci, deși din 2 septembrie noile modificări vor fi deja aplicate, elevii vor continua să studieze din vechile manuale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.