Serviciul Vamal este în continuare sprijinit de Guvernul SUA

Serviciul Vamal beneficiază de un nou proiect de asistență metodologică, sprijinit de Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin intermediul Programului Control al Exporturilor și Securitatea Frontierei (EXBS). Asistența acordată, de această dată, constă în instruirea ofițerilor echipelor mobile ale Vămii. Timp de o săptămână, aceștia vor fi instruiți, de experți străini, să depisteze și să urmărească urmele lăsate de presupuși contrabandiști, transmite stiridinmoldova.md.

Programul mai include și organizarea cursurilor de instruire și a vizitelor de studiu cu tematici ce vizează detectarea armelor convenționale și de distrugere în masă, precum și a altor mărfuri de contrabandă sau cu dublă destinație.

Tot în cadrul aceluiași program, angajații Serviciului Vamal au fost instruiți în domeniul citirii imaginilor X-Ray, generate de softul electronic SIMFOX, donat de către Ambasada SUA în Moldova.

La rândul său, Consilierul Programului EXBS, Robert Pazos a salutat eforturile depuse de autoritățile moldovenești în vederea prevenirii și combaterii contrabandei cu diverse bunuri, inclusiv restricționate sau periculoase. Acesta a mai apreciat și buna cooperare cu Serviciul Vamal, precum și rezultatele notabile, înregistrate de instituție în demersurile de asigurare a securității transfrontaliere în regiune.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.