Șeful statului și președintele CNPF au discutat despre dobânzile exagerate la creditele nebancare

Dobânzile exagerate la creditele nebancare sunt o povară pentru cetățeni și este nevoie de o reglementare a acestora. Subiectul a fost abordat de șeful statului Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi cu Valeriu Chițan, președintele Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

„Am discutat despre situația economică din țară în ansamblu, starea de lucruri în sectoarele financiar, bancar și cel nebancar și am examinat cele mai importante probleme cu care se confruntă această instituție de stat.

În cadrul dialogului, în mod special, am analizat situația privind microcreditele nebancare, care sunt destul de solicitate de către populație. Totodată, am menționat faptul că în acest sector se atestă lipsa unei abordări sistemice, iar cetățenii se plâng pe dobânzi nejustificat de mari și solicită intervenția statului în asemenea cazuri.

În context, am abordat posibilitatea de a stabili o reglementare uniformă mult mai strictă a emiterii de credite nebancare pentru populație”, a precizat președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.