Novac le-a amintit deputaților PRO Moldova cum erau înăbușite protestele în timpul regimului Plahotniuc

Deputatul PSRM, Grigore Novac, se arată mirat de reacția deputaților Pro Moldova față de acțiunile Poliției din timpul protestelor de joi. În opinia socialistului, comportamentul celor din grupul Candu este ipocrit și fățarnic. Novac le-a amintit  cum erau înăbușite protestele în timpul regimului Plahotniuc, inclusiv cum erau ”târâți pe jos politicienii, inclusiv din partidul Maiei Sandu”.

”Fățărnicia și ipocrizia oligarhilor nu are limită! Deputații din Partidul lui Plaha „Vând Moldova” se arată „tare îngrijorați” de modul în care poliția a ripostat, joi, la agresiunea din partea protestatarilor aduși de Candu-Șor. Gruparea de la „Vând Moldova” cred că toți oamenii sunt proști și au memorie scurtă de doar o zi. O să-i dezamăgim! Cetățenii sunt mai deștepți decât acești deputați și țin bine minte cum, pe timpul statului capturat de Plaha-Șor, poliția dădea cu bâta în protestatari, cum stropea cu gaze lacrimogene chiar de Ziua Independenței, cum târa pe jos politicienii, inclusiv din partidul Maiei Sandu, a scris socialistul pe pagina sa de socializare.

Potrivit deputatului PSRM, cetățenii țin bine minte cum Poliția, ajutată de forțele paramilitare din firma de pază a lui Plahotniuc, a bătut cetățenii care protestau în fața casei oligarhului din strada Bulgară.

”Oamenii țin bine minte persecuțiile regimului lui Plahotniuc la care erau supuși mai mulți protestatari, care erau reținuți și hărțuiți cu dosare penale.

Noi nu vom da aprecieri la acțiunile de joi ale Poliției, pentru asta sunt instituții specializate. Dar, respectînd integral dreptul cetățenilor la protest, îi îndemnăm să manifeste calm, în limita legii. Iar oligarhilor, care-i cred pe moldoveni uituci, le spunem că e timpul să aibă o părere mai bună față de acest popor pe care l-au furat și doresc să revină, ca să-l fure în continuare”, a mai scris deputatul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.