Șeful statului a participat la exercițiul tactic al Armatei Naționale „Cer Senin 2020”

Comandantul Suprem al Forțelor Armate, Igor Dodon, a participat la exercițiul tactic „Cer Senin 2020” care s-a desfășurat la Regimentul de Rachete Antiaeriene de la Durlești. La eveniment au mai fost prezenți secretarul Consiliului Suprem de Securitate, Victor Gaiciuc, ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, șeful Marelui Stat Major, general de brigadă, Igor Gorgan şi corpul de comandă al Armatei Naționale.

În cadrul antrenamentului, circa 160 de militari au executat un marș pe tehnica blindată şi au simulat respingerea atacului aerian asupra unui obiectiv de importanță majoră, utilizând tunuri şi instalații antiaeriene. De asemenea, a fost desfășurată revista de front a tehnicii militare şi de radiolocație, recent reparate şi recondiționată.

“Le-am mulțumit ofițerilor și soldaților pentru prestație și rezultatele bune obținute în cadrul exercițiului. Am remarcat abilitățile de care au dat dovadă militarii și acțiunile în grup ce au contribuit la desfășurarea cu succes a exercițiului. Am reiterat importanța menținerii la un nivel corespunzător a pregătirii militarilor în vederea asigurării apărării naționale. De asemenea am menționat că acțiunile Armatei Naționale de reparație și recondiționare a tehnicii militare se înscriu în linia magistrală a conducerii statului de dezvoltare a țării și relansarea economiei naționale”, a menționat președintele țării după eveniment.

Exercițiul „Cer Senin 2020” are ca scop dezvoltarea capacităților efectivului pentru îndeplinirea misiunilor şi sarcinilor pe timp de pace şi în situații de criză, precum şi testarea tehnicii militare reparate şi recondiționate în executarea misiunilor ce le revin. Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naționale şi contribuie la pregătirea profesională a militarilor şi a capacitații de luptă a subunităților antiaeriene în asigurarea protecției spațiului aerian al Republicii Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.