Școlile și grădinițile afectate de furtună urmează să intre în reparații capitale

La sfârșitul acestei săptămâni, în școlile și grădinițele afectate grav de furtuna din 9 august urmează să înceapă ample lucrări de reparație.

Potrivit primarului general Ion Ceban, din banii alocați din Fondul de rezervă vor fi reparate acoperișurile și gardurile instituțiilor, pavilioanele grădinițelor, geamurile etc. Suma alocată pentru domeniul educației, vă amintesc, este de peste 12 milioane de lei.

„Conducerea Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a anunțat că lucrările vor avea loc și pe parcursul lunii septembrie, așa încât până la ploile de toamnă totul să fie reparat. De asemenea, nu va fi afectat în niciun fel procesul educațional. Totodată, săptămâna trecută, au fost recepționate cereri de la 27 de adrese, în special din sectoarele Rîșcani și Ciocana. În toate cazurile este vorba despre reparația acoperișurilor. La 16 adrese, așa cum a anunțat conducerea Direcției Locativ-Comunale și Amenajare, situația a fost remediată, iar în celelalte cazuri se va interveni până la sfârșitul săptămânii. De asemenea, în această săptămână va începe și reparația apartamentelor inundate de pe strada Braniștei 5/6, așa încât locatarii afectați să poată reveni cât mai repede în locuințele lor. A fost făcut deja devizul de cheltuieli și semnat contractul cu agentul economic”, a declarat Ceban pe pagina sa de Facebook.

În total, din Fondul de Rezervă al Primăriei Primăria a alocat peste 20 de milioane de lei pentru lichidarea consecințelor averselor din 9 august.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.