Scântei la ședința CMC între consilierii opoziției și Fadei Nagacevschi. Cei din PAS și PL au aberat despre regulamentul Consiliului și au încercat să găsească logica legală pe care ei singuri nu au înțeles-o

Ședința Consiliului Municipal Chișinău a fost transformată astăzi într-o ceartă ca la Piața Centrală. Protagoniștii principali au fost consilierii din partea PL și PAS, care l-au luat la întrebări pe viceprimarul Fadei Nagacevschi. Consilierii îl acuză că a întrerupt și amânat ilegal ședința din 20 ianuarie curent, însă Nagacevschi se apără și spune că a făcut totul legal.

În cadrul ședinței de astăzi, Nagacevschi a venit, după ce Ion Cebanu, consilier PL a solicitat explicații de ce ședința a fost anulată.

„Este regulament aprobat de CMC, care prevede că proiectele de decizie pot fi retrase la orice etapă, trebuind să fie informat secretarul, eu în calitate de executiv am manifestat mai multă deschidere decât norma legală, nu am informat doar secretarul dar și consilierii, conformându-mă celor mai bune standarde democratice”, a explicat Nagacevschi.

De precizat că cu un comportament agresiv s-a manifestat și unii deputați din PAS, care au făcut atac la persoană și atacuri personale.

Amintim că ședința din 20 ianuarie a fost amânată din cauza condițiilor pandemice. „În condițiile sanitar-epidemiologice din Republica Moldova, și ținând cont de ultimele modificări legislative care au fost votate în Parlamentul Republicii Moldova, executivul retrage toate proiectele de decizie de pe ordinea de zi, pentru evaluarea, analiză, urmând să revină la o dată ulterioară cu înaintarea inițiativelor respective”, a punctat atunci Nagacevschi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.