Sandu trebuia să ia o pauză pentru a mai chibzui și a analiza prevederile Curții Constituționale, spune Tănase

Fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase, consideră că Președinta Maia Sandu ar fi trebuit să ia o pauză pentru a analiza prevederile Curții Constituționale (CC) înainte de a înainta repetat pe candidata Natalia Gavrilița la funcția de premier. Declarația au fost făcute în cadrul emisiunii  „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova, transmite ZdG.

„Eu cred că președinta Sandu ar fi putut să ia o pauză înainte de a veni cu acest mesaj. Pauza trebuia luată pentru a mai chibzui și a analiza prevederile Curții Constituționale. Poate era bine de luat o pauză pentru că situația politică s-a schimbat în situația acestei zile. Pe lângă apariția unui candidat, Mariana Durleșteanu, au venit mesaje foarte clare astăzi în Parlament de a avea un dialog și discuții propuse de Platforma DA.

(…)Toate mecanismele Constituționale sunt îndreptate spre a forma Guverne, dar nu spre a dizolva Parlamente“, susține Tănase.

Fostul președinte CC a declarat că Maia Sandu ar fi putut să o propună pe Gavrilița fără a cere parlamentarilor să nu fie votată. Potrivit lui Tănase, această acțiune ar fi fost o „utilizare a intrumentelor constituționale conform spiritului și rațiunii”.

„Maia Sandu ar fi putut să vină cu candidatura Natalia Gavrilița pe bune. Dacă nu ar fi acumulat voturile necesare, ar fi fost o utilizare a instrumentelor constituționale conform spiritului și rațiunii. Cel mai periculos lucru care se poate întâmpla într-o criză politică este ca să se încalce ordinea Constituțională, atunci vor fi căutate soluții nu textele legilor, dar în altă parte, de exemplu în stradă. Probabil ar fost bine să fie luată o pauză până mâine, poate să fie discutată propunerea făcută de PPDA”, a mai spus Tănase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.