S-a născut primul copil conceput de trei părinți

Primul copil conceput de trei părinți a venit pe lume. Cercetătorii din Grecia și Spania au reușit această premieră, după lungi eforturi de a trata infertilitatea unei femei, transmite stiridinmoldova.md.

Băiețelul a avut 2,9 kg la naștere și este perfect sănătos. Și mama lui, o femeie de 32 de ani din Grecia, se simte bine.

Cum este posibil ca un copil să aibă trei părinți

Sarcina femeii din Grecia a fost rezultatul unei fertilizări in vitro. Pentru a putea fi obținută, medicii au recoltat material biologic de la trei persoane – tatăl, mama și o donatoare de ovule. Astfel, specialiștii au reușit să creeze în laborator un ovul care conținea nucleul și citoplasma unei femei, plus mitocondriile alteia.

Procedura a venit ca o soluție pentru a ajuta familiile care se confruntă cu probleme de infertilitate, din cauza problemelor mitocondriale, probleme care sunt transmise și de la mamă la făt.

Cu toate că au reușit o premieră medicală, cercetătorii greci și spanioli au devenit acum ținta unor dezbateri intense – este sau nu etic ce au făcut? Pe de altă parte, ei spun că în felul acesta ar putea ajuta milioane de femei cu probleme de infertilitate să devină mame.

Tim Child, un specialist de la Universitatea Oxford a ținut să precizeze însă, pentru BBC, că este îngrijorat pentru că nu se cunosc încă riscurile acestei proceduri medicale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.