Rusia: Incendiile de pădure au afectat 2,3 milioane de hectare

Incendiile de vegetaţie din Rusia au afectat 2,3 milioane de hectare de pădure, potrivit Agenţiei Forestiere Federale, care a precizat că nu este totuşi vorba de o situaţie de criză, deoarece suprafaţa arsă este de două ori mai mică decât cea din anul 2018, transmite stiridinmoldova.md cu referire EFE.

„Avem mai multe incendii decât în 2018, dar în ce priveşte suprafaţa (afectată ) aceasta este de două ori mai mică decât anul trecut. Nu există o criză în ce priveşte incendiile în Rusia”, a declarat pentru TASS directorul în exerciţiu al agenţiei, Mihail Klinov.

„Acelaşi lucru este valabil şi pentru districtul federal al Siberiei şi regiunea Krasnoyarsk”, a precizat el, subliniind că suprafaţa totală afectată de incendiile de pădure din Rusia este de 2,3 milioane de hectare.

În regiunea siberiană Irkutsk, incendiile afectează în prezent 579.000 de hectare, potrivit guvernului regional, care a precizat că 15 focare care se extindeau pe 8.254 de hectare au fost stinse în cursul zilei de luni, în timp ce alte 34 continuă să fie active şi vizează 48.049 de hectare.

Alte 85 de incendii de pădure care acoperă 431.300 de hectare sunt înregistrate în zone dificile de pătruns, unde operaţiunile de stingere a flăcărilor nu sunt considerate „rezonabile”.

Trei focare care afectează 4.916 de hectare au fost stinse în regiune în ultimele 24 de ore.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.