Reniță: Va merge sau nu Maia Sandu la ceremonia de întâmpinare a Focului Haric în fața Catedralei?

Se va da oare Maia Sandu în spectacol, întâmpinând Focul Haric?

Va merge sau nu Maia Sandu la ceremonia de întâmpinare a Focului Haric în fața Catedralei? Va participa ori nu la Slujba de Înviere?

Acest subiect sensibil pare să nu fi fost abordat la prima și ultima ei întâlnire în calitate de președinte a țării cu Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove Vladimir în martie curent. Acești doi lideri naționali păreau să aibă, la prima vedere, opinii foarte diferite privitor la pandemie.

După frustrările și interdicțiile aspre ale primului val de pandemie Mitropolitul Vladimir a insistat asupra oficierii nestingherite a servicilor divine în lăcașurile sfinte, lăsând să se înțeleagă, că victoriile ori pierderile umane în fața unor cataclisme sunt, potrivit credinței ortodoxe, la latitudinea Cerului.

Maia Sandu a scris pe pagina ei de FB după întâlnirea cu Mitropolitul, că împreună cu Biserica ”trebuie depuse eforturi să oprim pandemia (…) să rugăm oamenii să poarte mască și să păstreze distanța”. Mai devreme, Maia Sandu a condamnat politicienii, care fac din mersul la biserică un spectacol.

Securitatea epidemiologică și grija pentru viața oamenilor au devenit însă secundare și chiar inutile în fața obiectivelor politice, pentru că iată, poruncind desfășurarea alegerilor anticipate parlamentare peste două luni, Maia Sandu a condamnat cu bună știință cel puțin un milion și jumătate de alegători neimunizați (mai mult de 90% dintre ei nu sunt încă vaccinați) să garanteze un nou focar de epidemie.

Sărbătoarea Învierii și Paștele Blajinilor cu un parlament dizolvat și cu un guvern în semileșin va fi un nou test complicat pentru Maia Sandu vis-a vis de problemele artificiale pe care și le-a creat, ciocnind cap în cap, aidoma ouălor roșii, propriile principii religioase, politice și de securitate sanitară.

Editorial de Valeriu Reniță

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.