Renato Usatîi l-a ajutat pe Vlad Plahotniuc să scape de extrădarea din Turcia

Procuratura Generală a cerut Turciei extrădarea oligarhului fugar, Vlad Plahotniuc, vizat în mai multe dosare în Republica Moldova. Anunțul PG a venit la o zi după ce Renato Usatîi a anunțat că se duce, cu mașina sa, în Turcia să-l aducă pe Plahotniuc procurorilor din Moldova, transmite stiridinmoldova.md cu refetire la hotnews.md

Astăzi ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău a dat un comunicat în care a condamnat “acțiunile iresponsabile ale unor politicieni, care încearcă să compromită procesul de extrădarea a lui Vlad Plahotniuc”. MAI precizează că au fost făcute nenumărate demersuri pe filiera bilaterală către SUA, România și Turcia, pentru a verifica unele informații recepționate din diferite surse. Astfel, s-a aflat că Vlad Plahotniuc a părăsit SUA și a traversat frontiera cu Turcia și România. Biroul Interpol de la Chișinău a expediat încă o solicitare oficială și așteaptă un răspuns din partea instituțiilor abilitate din Turcia prin care să se comunice dacă Vlad Plahotniuc nu a părăsit această țară.

Sursele noastre din cadrul instituțiilor de drept ne-au comunicat faptul că acțiunea lui Renato Usatîi a fost una coordonată cu Vlad Plahotniuc, anume pentru a zădărnici procesul de extrădare din Turcia. Potrivit acestor surse, ca urmare a unei scurgeri de informații din PG către Usatîi, cel din urmă a aflat că au fost inițiate procedurile de solicitare a extrădării lui Plahotniuc. Pentru a zădărnici acest plan, el a regizat “o deplasare în Turcia după Plahotniuc”.

Sursele noastre ne-au mai comunicat și faptul că Plahotniuc a avut, anterior, mai multe deplasări în România, unde a fost și Renato Usatîi. În actuala campanie electorală, mai mulți oameni apropiați fostului lider al PDM, lucrează pentru Renato Usatîi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.