Recidivistul Grigorciuc, reținut pentru 72 de ore, după ce astăzi l-a luat la pumni pe deputatul Sergiu Sârbu

Recidivistul Pavel Grigorciu a fost audiat de oamenii legii și reținut pentru 72 de ore, după ce astăzi l-a luat la pumni pe deputatul PDM, Sergiu Sârbu. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alexei Grosu, șeful Inspectoratului de Poliție Buiucani, transmite stiridinmoldova.md cu referire la evenimentul.md.

Solicitat telefonic, Alexei Grosu, șeful IP Buiucani, a declarat pentru Deschide.MD că pe numele lui Grigorciuc a fost intentat un proces penal pentru huliganism, iar după ce a fost audiat de către polițiști, acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Reamintim că deputatul Sergiu Sârbu a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă, după ce a fost bătut într-o cafenea de Pavel Grigorciuc. Incidentul a avut loc în localul PentHouse din Grădina Publică „Ștefan cel Mare” imediat după închiderea ședinței Parlamentului.

Pavel Grigorciuc este unul dintre membrii „grupului Petrenco”, condamnați la închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru protestul din fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015.

Grigorciuc a nimerit de mai multe ori în vizorul poliției. Unul dintre ultimele cazuri fiind în anul 2017 când a încercat să treacă de cordonul format din angajaţii INP care se aflau la menţinerea ordinii şi securităţii publice în preajma hotelului Radisson Blu Leogrand Hotel unde a avut loc Conferinţa internaţională cu ocazia aniversării a 25 de ani de la crearea Procuraturii Republicii Moldova.

Acum un an, Pavel Grigorciuc spunea că a fost reținut și bătut de către ofițerii Inspectoratului de Poliție al sectorului Râșcani. Acuzațiile au fost respinse de către Poliția Capitalei, care susţinea că, dimpotrivă, Grigorciuc a fost găsit bătut, apoi a fost reținut pentru tulburarea liniștii și transportat la sectorul de poliție.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.