Reacția PSRM la invitația PDM de a face alianță: au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului

După ce în cadrul briefingului de astăzi, 31 mai, PDM a invitat PSRM la discuții în privința unei coaliții parlamentare, socialiștii susțin că au luat act și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la unimedia.info.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a luat act de propunerea anunțată de Partidul Democrat și urmează să o prezinte spre analiză și decizie Consiliului Republican al Partidului. Menționăm faptul că toate deciziile de ordin tactic și strategic ale partidului sînt luate de către organele de conducere ale PSRM, în speță de către Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor.”, susține PSRM.

De menționat că reacția PSRM-ului a venit la 15 minute de la anunțul PD-ului.

UNIMEDIA amintește că astăzi PDM a anunțat că cheamă socialiștii la discuții „și a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate”.

„În aceste condiții, Biroul Permanent al PDM a luat act de situația politică și de blocajul la care s-a ajuns și a decis să mandateze conducerea partidului să întreprindă măsurile necesare pentru ca Republica Moldova să nu intre într-o criză pe termen lung și să nu se ajungă la alegeri anticipate. O primă acțiune în acest sens este că vom transmite astăzi o invitație către PSRM, pentru a avea o primă discuție, ca să vedem dacă putem găsi o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor. Dacă vom găsi consensul necesar pe această direcție, se poate trece rapid la formalizarea politică a acestei soluții, atâta timp cât ambele părți dau dovadă de flexibilitate și de dorința de a găsi compromisul, care să satisfacă nevoile prioritare ale cetățenilor. În cadrul discuțiilor, vor fi abordate și propunerile anunțate deja public de Partidul Socialiștilor privind formarea unei majorități parlamentare și a Guvernului, unele dintre ele sunt realizabile, inclusiv votarea unui speaker din fracțiunea PSRM. În același timp, urmează să fie discutate și propunerile de guvernare ale Partidului Democrat”, a anunțat PDM.

Amintim că șeful statului, Igor Dodon, pe ultima sută de metri, a venit cu un ultimatum – Formarea unui Guvern care va susține președintele sau alegeri parlamenare anticipate. Cel puțin aceasta a declarat Igor Dodon pentru presa rusă.

De menționat că la data de 9 iunie curent este termenul limită în care Igor Dodon va dizolva Parlamentului ales la data de 24 februarie, dacă nu se va crea o majoritate legislativă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.