Reacția expertului Lisnevschi la candidaturile înaintate Consiliului Superior al Procurorilor

După ce au fost anunțate care sunt candidaturile preselectate pentru funcţia de procuror general şi care vor fi înaintate Consiliului Superior al Procurorilor, am solicitat reacția comentatorului politic Ian Lisnevschi, expert implicat activ în consultări și activități politice.

„Nu cred că este corect să dai apreciere CSP-ului sau candidaților aleși de ei neavând cunoștințe profunde în acest domeniu. Exact cum nu poți alege un procuror general bazându-te doar pe informații generale ce țin de activitatea persoanelor selectate.

Îngrijorarea calității vine mai degrabă din partea reactiei și semnelor de întrebare pe care și le pune prim-ministrul Maia Sandu. Nu este primul concurs al blocului ACUM care provoacă suspiciuni în rândul societății civile și al cărui eșec sunt puse pe spatele premierului Sandu. Consider că Maia Sandu ar trebui să fie apreciată pentru rezistența și curajul cu care rezistă acestor lovituri. Aceasta a procedat ca un politician matur: A soliciat transparență maximă și incluzivă a candidaților, fără a apela la învinuri” a concluzionat expertul

Amintim că, prim-ministra Maia Sandu a recunoscut, după ce a citit lista de candidați pe care comisia de preselecție a Ministerului Justiției vrea să o înainteze Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), că avea alte așteptări.

„Eu personal am așteptat ca această preselecție să promoveze pe lista scurtă mai mulți oameni din societatea civilă. Pledez pentru transparență şi sper ca înregistrările interviurilor să fie făcute publice. Voi solicita maximă transparență şi de-acum încolo”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.