Mai multe loturi de mărfuri în cantități comerciale au fost reținute de vameși

Funcționarii vamali au depistat mai multe loturi de mărfuri în cantități comerciale. Printre mărfurile reținute se numără produse cosmetice, obiecte pirotehnice, bijuterii din metal galben, susceptibile a fi din aur, precum și articole vestimentare și de încălțăminte, nedeclarate organului vamal în vederea eschivării de la achitarea plăților vamale, transmite stiridinmoldova.md.

În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de articole vestimentare și de încălțăminte, depistat, la intrare în țară prin postul vamal Costești, într-un microbuz cu 5 pasageri la bord. În urma controlului fizic al mijlocului de transport, vameșii au ridicat peste 100 de articole vestimentare cu marcajul unui brand european, transportate printre bagaje neînsoțite, pentru care șoferul nu a putut prezenta niciun act confirmativ.

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în țară, atunci când echipa comună de control a suspus verificărilor bagajele pasagerilor de la bordul unui microbuz. Ca urmare, aceștia au depistat, ascunse în haina unui pasager, bijuterii susceptibile a fi din aur, nedeclarate și fără acte de proveniență.

Alte două cazuri au fost consemnate la Aeroportul Internațional Chișinău, în cadrul controlului bagajelor pasagerilor sosiți din Moscova și Minsk. În baza analizei de risc, vameșii au redirecționat bagajele suspecte pe Coridorul Roșu, iar, în urma verificărilor, au ridicat, în total, peste 1000 de produse cosmetice și de îngrijire.

În alt caz, angajații postului vamal Criva 1 au depistat, în autocarul de pe ruta Cernăuți-Chișinău, bunuri în asortiment, printre care și obiecte pirotehnice în cantități comerciale, pentru care conducătorul auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile de mărfuri au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate, conform legislației în vigoare.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.