PSRM a explicat de ce este reticent față de propunerile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, care își doresc cele mai importante funcții în stat

Socialiștii sunt categoric împotriva unui guvern minoritar și nu vor accepta condițiile blocului ACUM. Declarația a fost făcută de către liderul informal al PSRM, președintele Igor Dodon, la postul de televiziune M1. Acesta a vorbit și despre diferențele ideologice dintre PSRM, pe de o parte și PAS și PPDA, pe de cealaltă, transmite stiridinmoldova.md cu referire la timpul.md.

„Socialiștii își pun întrebarea, și cei care au votat socialiștii. 440 de mii de oameni au votat pentru socialiști, pentru programul lor. Și așteaptă ca el puțin o parte din program, dacă nu 100%, să fie implementat. Cum pot socialiștii să voteze pentru propunerile blocului ACUM, să le ofere speakerul, să le ofere guvern minoritar și să meargă înainte”, spune Dodon.

Acesta a explicat și de ce PSRM este reticent față de propunerile Maiei Sandu și ale lui Andrei Năstase, care își doresc cele mai importante funcții în stat.

„Cum votanții socialiștilor o să se uite la Partidul Socialiștilor, dacă le va da toate ministerele, fără a avea niște instrumente de minimizare a riscurilor. Să le dai tot la cei care sunt pentru unirea cu România, celor care vorbesc că vor în NATO, celor care se judecă că mitropolitul Moldovei, de exemplu. Participă sau susțin diferite marșuri ale minorităților sexuale în Chișinău”, a explicat liderul informal al PSRM.

Dodon a fost deranjat și de faptul că PAS și PPDA intenționează să demită șefii mai multor instituții de stat, inclusiv procurorul general și se întreabă dacă nu cumva se urmărește numirea unui procuror docil oligarhilor condamnați Victor și Viorel Țopa, care au fugit de justiție la Frankfurt.

„Atunci când vrei să dai jos pe cineva din funcție, pentru că în mare măsură, din ceea ce am văzut din propunerile celor de dreapta că ei vor să dea jos pe cutare, cutare, cutare. Bine, dar vreți să-i dați jos și pe cine să puneți, cum mergem mai departe? Vreți să-i dați jos pe cei influențați de un partid și să-i puneți pe ai voștri? Sau, am mai auzit și altceva, că vor să aducă străini. De unde, din România, din Rusia, din Statele Unite sau din Frankfurt poate cineva vrea să vină aici procuror? Spuneți oamenilor”, i-a îndemnat Dodon pe Sandu și Năstase.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.