Canada: Trei alpinişti renumiţi şi-ar fi pierdut viaţa după o avalanşă în Munţii Stâncoşi

Trei alpinişti profesionişti renumiţi sunt daţi dispăruţi şi sunt consideraţi morţi după o avalanşă produsă în Munţii Stâncoşi din Canada, a anunţat joi agenţia federală Parks Canada, transmite stiridinmoldova.md.

Americanul Jess Roskelley, 36 de ani, şi austriecii David Lama, 28 de ani, şi Hansjörg Auer, 35 de ani, şi-ar fi pierdut viaţa după ce au încercat să ajungă pe vârful muntelui Howse Peak din Parcul Naţional Banff.

Roskelley este cunoscut pentru că a escaladat Muntele Everest în 2003, la vârsta de 20 de ani, devenind la vremea respectivă cea mai tânără persoană care a escaladat cel mai înalt munte din lume.

Lama şi Auer erau alpinişti de talie mondială care au parcurs unele dintre cele mai dificile rute din lume.

„Cu tristeţe vă informăm că David Lama, Jess Roskelley şi Hansjoerg Auer, membri ai Global Athlete Team, au fost surprinşi de o avalanşă pe 16 aprilie în Alberta, Canada”, a anunţat compania de îmbrăcăminte „outdoor” The North Face, sponsorul celor trei alpinişti.

„Ei sunt daţi dispăruţi şi echipele de căutare presupun ce este mai rău”, a mai spus The North Face.

Parks Canada, agenţia federală care administrează parcurile naţionale canadiene, a spus că, pe baza descoperirilor de la faţa locului, toţi cei trei alpinişti sunt consideraţi morţi.

„Ancheta este în curs de desfăşurare, însă eforturile de recuperare sunt blocate în prezent din cauza pericolului producerii de noi avalanşe şi din cauza condiţiilor periculoase de la faţa locului”, a anunţat Parks Canada.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.