Promisiuni îndeplinite: Noul drum din Congaz deschide noi oportunități pentru comunitate

În Congaz – cel mai mare sat din Moldova este sărbătoare. Aici a fost finalizată construcția unui tronson de aproape 2,5 kilometri pe strada Miciurin.

Este cel mai grandios proiect realizat în acest sat, din ultimii 30 de ani. Solicitarea de a construi drumul a venit din partea conducerii locale și sătenilor.

La ceremonia de inaugurare, Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a subliniat că acesta este primul drum  în Congaz, și că, în curând, vor fi făcute și altele.

„Nu ne vom opri aici. Vom ajunge pe fiecare stradă, la fiecare casă. Și ceea ce am promis, vom realiza. Tot ceea ce facem, este pentru copiii noștri, pentru ca ei să poată merge confortabil și în siguranță la grădiniță și școală, să utilizeze bicicletele, rolele și săniile, pe timp de iarnă. Noi realizăm toate proiectele sociale și economice promise. Actualmente, împreună cu echipa noastră, analizăm, lucrăm, și, în curând, veți beneficia și de alte proiecte. Vă mulțumim mult – numai bine. Mergem înainte!,” a spus Evghenia Guțul.

Drumul nou creează conexiune între zonele de sud și nord a Congazului. Acum, locuitorii pot ajunge la instituțiile sociale, școală și grădiniță în siguranță și în confort în orice perioadă a anului. Așa cum a menționat primarul Congazului, Mihail Iasir, importanța străzii noi este incontestabilă, iar realizarea cu succes a proiectului demonstrează că Bașcanul, Evghenia Guțul, împreună cu echipa ei, își îndeplinește promisiunile făcute în campania electorală.

“Nici nu au trecut două săptămâni, dar strada arată cu totul diferit. Are o importanță deosebită pentru sat. Mulți ani am visat să unim părțile de nord și sud ale localității, pentru a ocoli strada Lenin, pe unde trece autostrada, unde este un trafic intens și au loc constant accidente rutiere. Datorită noului drum, diminuăm acest risc. Trebuie să colaborăm și totul va reuși”, a subliniat Mihail Iasir.

Alexandr Panov, reprezentantul echipei lui Ilan Șor, a subliniat că, actualmente, sunt implementate proiectele de infrastructură, promise în campania electorală.

“Este primul proiect, dar nu ultimul. Este manifestarea recunoștinței pentru încrederea acordată, contrar presiunilor din partea autorităților centrale asupra Găgăuziei. Vom face în așa fel ca Găgăuzia să fie cunoscută în întreaga lume. Echipa Comitetului Executiv a Bașcanului deja elaborează un concept, care vizează măsurile de îndeplinire a promisiunilor referitor la achitarea compensațiilor pentru gaz, majorării pensiilor și a salariilor bugetarilor. Aceste programe sunt în proces de dezvoltare, iar, în timpul apropiat, veți vedea și rezultatul”, a spus Alexandr Panov.

Construcția drumului, la fel ca și alte zeci de proiecte, a fost realizată din surse bugetare, cu susținerea lui Ilan Șor. Politicianul le-a mulțumit locuitorilor din Congaz pentru încredere, și a subliniat că fiecare promisiune, făcută anterior, va fi îndeplinită.

„Sunt foarte bucuros că inaugurăm, astăzi, acest proiect în satul Dumneavoastră. Așa cum am promis în campania electorală, am început lucrări de anvergură în toate satele din Găgăuzia. Și în acest an, cel puțin, câte un proiect va fi implementat în fiecare localitate. Noi ne respectăm fiecare cuvânt și vom transforma Găgăuzia întru-un tărâm de vis”, a menționat Ilan Șor.

Evghenia Guțul a deschis solemn noul drum, tăind panglica roșie împreună cu tinerii din Congaz, care și-au luat ca amintire bucăți din aceasta. La eveniment au participat zeci de locuitori ai satului, care și-au exprimat recunoștința față proiect.

“Am așteptat demult să fie construit anume acest drum. Acum nu vom mai fi nevoiți să ieșim pe autostrada periculoasă, unde circulă camioanele cu viteză mare. Vom merge la primărie, școală și grădiniță pe strada Miciurin”, a spus un locuitor din Congaz.

„Este o bucurie mare pentru toți. Sperăm și credem că și alte străzi din satul nostru for fi asfaltate, iar copiii noștri și bătrânii se vor putea deplasa în siguranță. Mulțumim Bașcanului nostru, Evghenia Guțul, și echipei lui Ilan Șor”, a remarcat o locuitoare a satului.

În total, în Congaz sunt 60 de străzi și alei, cu o lungime de aproximativ 80 de kilometri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.