652 de candidaţi din partea partidului „ȘANSĂ” la funcţia de primar în oraşe şi sate şi peste 9 mii de candidaţi la funcţia de consilier la diferite niveluri intră în bătălia electorală

În această dimineață conducerea Partidului ȘANSĂ a dat un briefing de lansare a campaniei electorale la monumentul domnitorului Vasile Lupu din Orhei. Alexei Lungu, liderul ȘANSĂ le-a declarat jurnaliștilor prezenți, membrilor și simpatizanților partidului că a aliniat o echipă numeroasă pentru bătălia electorală – 652 de candidați la funcția de primari de orașe și sate și peste 9000 de candidați la funcția de consilieri de diferite niveluri.

“Vă atrag atenția asupra faptului că membrii echipei noastre sunt cei care au demonstrat deja rezultate reale în dezvoltarea orașelor și satelor în ultimii ani. Întreaga țară vede foarte bine cum se dezvoltă Orheiul, raionul Orhei, Taraclia și, recent, Găgăuzia”, a declarat liderul partidului. – Acestea nu sunt doar “basme” pe care ni le povestesc politicienii de ani de zile, ci fapte reale care fac viața orașelor și satelor mai bună”.

Lungu a remarcat, de asemenea, faptul presiunii colosale pe care autoritățile o exercită asupra membrilor echipei. “Îi împiedică pe candidații noștri să se înregistreze, fac percheziții, inventează falsuri și gogoși. Suntem mereu amenințați și șantajați direct de autorități, acestea se ocupă, de fapt, de restricționarea dreptului fundamental al cetățenilor de a alege și de a fi aleși. Toate acestea sunt făcute pentru a împiedica echipa noastră să câștige în alegeri și să aibă posibilitatea de a face viața oamenilor mai bună”, a concluzionat liderul partidului.

Lungu a menționat și despre intimidarea membrilor echipei sale din partea conducerii țării.

“Prin urmare, – a subliniat liderul partidului, ei se gândesc doar la suprimarea noastră, vor să-i distrugă pe cei, care încearcă cu adevărat să revigoreze orașele și satele.  Echipa noastră este orientată spre rezultate, are o experiență reală, a demonstrat deja în practică că știe cum să dezvolte orașele și satele.”

Lungu a îndemnat membrii și susținătorii partidului să nu se lase intimidați, ci să se dedice victoriei, deoarece astăzi fiecare primărie are ȘANSA de a schimba viața în bine și de a începe să dezvolte orașul sau satul pe care îl reprezintă. ” Noi mergem înainte! Înainte spre victorie! Noi suntem ȘANSA pentru Moldova! – a declarat în încheiere liderul partidului. 

Cristina Cojocaru, jurist și viceprimar de Orhei, a dat în cadrul briefingului exemple concrete de presiune fără precedent a autorităților asupra partidului ȘANSĂ, menționând că în țară există un sistem duplicitar de drept, iar partidul PAS, aflat la guvernare, încalcă constant legea, inclusiv Codul electoral. Printre faptele prezentate, Cojocaru a evidențiat utilizarea de către PAS a unei întreprinderi de stat pentru propria campania electorală, presiunile asupra Energobank pentru a împiedica instituția financiară să deschidă un cont pentru ȘANSĂ, contrar unei hotărâri judecătorești și perchezițiile repetate la partid și la membrii acestuia, ale căror locuințe au fost violate noaptea de către forțele de ordine. “Casa mea și familia mea au fost supuse unor astfel de percheziții, așa că știu bine despre ce vorbesc”, a declarat viceprimarul.  

Condamnând comportamentul autorităților, Cojocaru s-a referit la comentariul negativ al Comisiei de la Veneția privind modificările la Codul electoral. Printre altele, Comisia a remarcat că noua versiune a legii, adoptată de fracțiunea majoritară a PAS, limitează dreptul electoral, contravine principiului proporționalității și poate conduce la arbitrar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.