Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” a câștigat premiul pentru „Cea mai bună inițiativă ITO din Republica Moldova”

Industria IT & O de peste Prut și-a desemnat câștigătorii anului, în cadrul Galei PIN AWARDS 2023. În cadrul concursului peste 200 de proiecte din România, Republica Moldova și Ucraina au concurat la categoriile Companii, Proiecte și Oameni.

Proiectul „Tekwill în Fiecare Școală” a fost distins ca fiind câștigător al categoriei “Cea mai bună inițiativă ITO din Republica Moldova”, datorită inovației pe care o aduce în domeniul educației, promovării industriei IT și furnizării cursurilor IT de studiu accesibile în 333 de școli din țară.

“Încă de la lansare, proiectul “Tekwill în Fiecare Școală” și-a setat obiectivul să ofere în toate școlile din țară, educație accesibilă axată pe dezvoltarea de competențe la elevi. În parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, am reușit să creăm o comunitate de peste 50.000 de elevi și 1.000 de profesori care studiază cursurile opționale IT în școli. Acest premiu reprezintă o recunoaștere a eforturilor noastre de a transforma educația în Republica Moldova prin intermediul tehnologiei și inovației. Suntem dedicați în a aduce industria IT în sălile de clasă și în a pregăti tinerii pentru cerințele pieței de muncă actuale și viitoare.” ne spune Tatiana Alexeev, manageră de Proiect “Tekwill în Fiecare Școală”.

Proiectul “Tekwill în Fiecare Școală” se remarcă prin colaborarea cu diverse școli și instituții educaționale din întreaga țară, contribuind la reducerea discrepanțelor în accesul la educație și la crearea unei societăți digitale mai incluzive. Elevii beneficiază de programe de instruire și mentorat de înaltă calitate, oferindu-le o perspectivă practică asupra industriei IT și sprijinindu-i în dezvoltarea potențialului lor în acest domeniu în creștere.

Premiul obținut este o confirmare a impactului și relevanței proiectului “Tekwill în Fiecare Școală” pentru industria IT din Republica Moldova și subliniază nevoia de a investi în educația și pregătirea tinerilor pentru piața muncii în continuă evoluție.

În regiunea de SUD a țării, proiectul “Tekwill în Fiecare Școală” a ajuns în 55 de instituții de învățământ din țară, prin intermediul proiectului “Startup City Cahul” și cu suportul financiar al Uniunii Europene și Suediei.

Proiectul “Tekwill în Fiecare Școală” este implementat sub umbrela Tekwill, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova, cu suportul partenerilor externi de dezvoltare Usaid Moldova, Suedia, Uniunea Europeană, PNUD Moldova.

Mai multe despre oportunitățile proiectului aflați pe www.tekwill.online.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.