Proiectul municipal „Curtea Confortabilă„ este în plină desfășurare

A început reabilitarea curților de bloc incluse în proiectul „Curți confortabile”. Anunțul a fost făcut de primarul general Ion Ceban, informând despre etapele de desfășurare a lucrărilor pentru fiecare obiect în parte:

„ Pe toate adresele incluse în proiect: se demontează bordurile vechi, se execută frezarea asfaltului, se compactează fundațiile, se delimitează locuri de parcări, se decapează asfaltul unde este necesar și se instalează borduri pe adresele: Str. Pandurilor 68, Bd. Dacia 20, Bd. Traian 1/1, Str. Cuza Voda 18/1,  str. Lomonosov 38-40, str. N. Costin 59, str. Igor Vieru 5/3-5/6. În scurt timp, vor demara lucrările în curțile de bloc de pe adresele: str. Negruzzi 6, șos. Hîncești și Drumul viilor”, a specificat Ion Ceban.

Totodată, edilul a menționat că în curând, toate cele 35 de curți vor căpăta o nouă înfățișare: „Reamintesc, pe lângă lucrările de reabilitare a trotuarelor, bordurelor și stratului asfaltic, vor fi instalate terenuri de joacă, complexe sportive, și va fi schimbat sistemul de iluminare public”, a declarat Ceban.

În același timp, o atenție sporită municipalitatea acordă și acceselor spre instituțiile de învățământ și în curțile de bloc.

„În paralel, se reabilitează accesele spre instituțiile de învățământ și sunt în plină derulare alte proiecte masive de îmbunătățire a infrastructurii în toate sectoarele capitalei. În acest an a fost majorat volumul de lucru și mărimea resurselor financiare pentru reparația curenta a acceselor în curțile de bloc”, a declarat primarul general.

Edilul, se arată convins că va reuși în timp să schimbe starea lucrurilor în capitală. „Cunoaștem situația în toate curțile de bloc din capitală, cunoaștem că majoritatea din ele arată ca după război. Ne-am propus să schimbăm situația și pas după pas, vom schimba la față Chișinăul, pentru cetățeni și pentru viitorul acestui oraș”, a conchis Ion Ceban.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.