Ceban: „Desfășurarea proiectelor de infrastructură în sectorul Centru este în toi!”

 Sectorul Centru – altfel decât îl cunoaștem! „Zeci de proiecte de reabilitare a infrastructurii într-un singur an”.  Primarul general, Ion Ceban a prezentat lista șantierelor în derulare  în sectorul Centru al Chișinăului.

„În prezent, în sectorul Centru al capitalei sunt în desfăşurare mai multe proiecte de infrastructură, amenajare a zonelor verzi sau izolare termică a instituţiilor de învăţământ”, a specificat Ion Ceban.

Între proiectele menționate de edil este reabilitarea  str. I. Inculeţ de la str. N. Testemiţanu până la str. Ismail, proiect ce urmează a fi finalizat in scurt timp; reabilitarea  scuarului de pe str. Mioriţa; reabilitarea curţii de bloc pe str. Lomonosov 38, 40, unde a început asfaltarea; inițierea lucrărilor de reamenajare a curților de bloc în cadrul proiectului „Curte confortabilă”; modernizarea iluminatului public pe mai multe adrese; renovarea și iluminarea inscripției ,,Chişinău”.

Totodată, edilul a specificat că în acest an urmează să fie iniţiate şi alte lucrări în cadrul diferitor proiecte, cum ar fi: reabilitarea scuarului din str. Academiei, repararea curților de bloc din str. Drumul Viilor 40, 42, 42/3 şi din şos. Hînceşti 55/3, 55/6, și instalarea a 7 terenuri de fitness în cadrul proiectului ,,Curtea Confortabilă”; reparația trotuarelor din str. A. Bernardazzi; amenajarea spațiului verde din str. Ialoveni 98; amenajarea spațiilor verzi cu trotuare și mobilier urban la intersecţia str. Academiei cu şos. Hînceşti; amenajarea spațiului verde de la intersecţia str. P. Halippa şi str. M. Eliade, reabilitarea a 3 subterane (Subterana din şos. Hînceşti 86, în preajma Ministerului Apărării, şos. Hînceşti 143/1, de la Gara Auto Sud şi şos. Hînceşti 178/1, la ieşirea din oraş spre Ialoveni); crearea a cca 220 locuri de parcări publice pe str. Ismail 27 şi pe terenul din bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 3.

„Proiectele frumoase vor continua!”, a conchis primarul general.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.