Proiectul Conceptului politicii externe echilibrate este în lucru, iar în toamna acestui an documentul ar putea fi transmis în Parlament

Președintele țării, Igor Dodon, spune că proiectul Conceptului politicii externe echilibrate deja este în lucru, iar în toamna acestui an documentul ar putea fi transmis în Parlament. În cadrul emisiunii live “Președintele Răspunde”, Igor Dodon a precizat că Republica Moldova are nevoie de o politică externă echilibrată. “Este o poziție, apreciată și de către cetățenii țării, și de către partenerii externi”.

Totodată, șeful statului a spus, că “poziția noastră față de politica externă diferă uneori de cea a ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru că suntem într-un guvern de coaliție. Încercăm să ieșim cu o poziție comună pe temele de bază ce ține de politica externă”.

Precizăm că în mesajul președintelui țării, dedicat celor 30 de ani de la adoptarea Declarației de Suveranitate a Republicii Moldova, șeful statului a anunțat că va semna un decret cu privire la elaborarea Conceptului politicii externe echilibrate. Documentul va fi întocmit în cooperare cu Parlamentul și Guvernul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.