Cum să îi mai crezi? PRO Moldova a lui Candu distribuie imagini cu inundațiile din Ucraina și spune că este Republica Moldova

Partidul PRO Moldova, condus de finul lui Vlad Plahotniuc, Andrian Candu, a fost prins cu o nouă minciună. Atât liderul formațiunii, cât și membrii acesteia au distribuit pe rețelele de socializare o știre publicată de site-ul paranteze.md, apropiat PRO Moldova.

În materialul intitulat “Imagini EXCLUSIVE făcute cu drona! Dezastrul provocat de inundații la Criva și Lipcani. Guvernarea se face că NU plouă” sunt prezentate mai multe fotografii apocaliptice de la inundațiile din lunca râului Prut.

Redacția noastră a discutat cu mai mulți locuitori ai satelor Criva și Lipcani din raionul Briceni, iar aceștia ne-au spus că imaginile sunt false. Ulterior și redacția site-ului paranteze.md a venit cu rectificare și a precizat că “ofițerul de presă IGSU Liliana Pușcașu a comunicat că în Criva și Lipcani nu au fost inundate locuințe, doar culturi agricole, ba mai mult nivelul apei este în descreștere la punctele de măsurare. Imaginile făcute cu drona ar cuprinde același sector de râul Prut, dar cu localități din partea Ucraineană”.

Deși știrea a fost distribuită de către președintele PRO Moldova Andrian Candu și unul din membrii formațiunii Ion Harghel, la scurt timp aceștia au șters postarea de pe Facebook.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.