Procuratura Sîngerei mușamalizează informațiile dezvăluite de Cavcaliuc?

Procuratura Sîngerei refuză să comenteze informațiile uluitoare prezentate de Gheorghe Cavcaliuc, despre procurorul care investighează dosarul ”Zelenka”. Nici Procuratura Generală nu a reacționat la solicitarea lui Cavcaliuc, privind recuzarea procurorului în dosarul ”Verde de Briliant”.

Jurnaliștii portalului Politics.MD au încercat să ia legătura atât cu serviciul de presă al Procuraturii Generale, cât și cu procurorul vizat – Ludmila Zaharia. În ambele cazuri am primit un refuz, deși atunci când au solicitat reținerea lui Cavcaliuc, comentariile curgeau gârlă.

Amintim că ieri, Cavcaliuc a făcut mai mult dezvăluiri ce o vizează pe procuroarea care investighează dosarul ”Zeleonka”. Potrivit lui, Ludmila Zaharia este șantajată cu un dosar penal deschis pe numele soțului său, care fiind beat la volan ar fi lovit un biciclist. Și veniturile îndoielnice ale familiei Zaharia provoacă neîncredere în procuror. Pe conturile acestora, în ultimii trei ani au fost transferați peste 60.000 de euro.

Alegerea procurorului în cauză nu este întâmplătoare și din alt motiv, spune liderul PACE. În 2018, Ghoerghe Cavcaliuc, fiind șeful poliției, l-a pedepsit pe soțul procurorului Ludmila Zaharia pentru falsificarea protocoalelor și a sumelor amenzilor aplicate.

Astfel, Cavcaliuc s-a adresat la Procuratura Generală cu o cerere repetată de trimitere a materialelor pentru anchetă unui alt procuror, atrăgând atenția asupra acțiunilor părtinitoare împotriva acestuia și a membrilor PACE.

Menționăm că procurorul Ludmila Zaharia a cerut permisiunea CEC pentru arestarea lui Gheorghe Cavcaliuc. Și asta în ciuda faptului că este candidat la funcția de deputat, ceea ce înseamnă că reținerea sa este interzisă prin lege.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.