Problemele Capitalei care urmează a fi soluționate de Primărie în comun cu Ministerul Afacerilor Interne

Primăria municipiului Chișinău, în comun cu Ministerul Afacerilor Interne își propun spre soluționare pe termen scurt și mediu un șir de probleme acute cu care se confruntă capitala, transmite stiridinmoldova.md.

Acetse probleme sunt: construcțiile ilegale din oraș, comerțul stradal, fluidizarea transportului și parcările neautorizate, în special pe timp de iarnă, controlul tutunului în preajma instituțiilor de învățământ, combaterea alcoolismului și consumului de droguri.

Părțile au decis crearea unui grup de lucru, care se va convoca periodic, în vederea luării deciziilor prompte pentru situațiile de criză, stabilirea acțiunilor comune pentru stoparea diverselor ilegalități, propuneri de modificare a legislației etc. „Am solicitat informarea tuturor agenților economici care comercializează produse de tutungerie, la o distanță mai mică de 200 metri de instituțiile de învățământ, despre necesitatea retragerii, începând cu ziua de astăzi, a acestor produse din vânzare”, a subliniat primarul general.

În context, Ion Ceban s-a referit la subiectul gheretelor din capitală, precum și la comerțul stradal neautorizat, care trebuie combătut, iar micilor comercianți să li se ofere locuri amenajate în piețele adiacente, inclusiv la un preț redus.

O altă problemă abordată de reprezentanții municipalității la MAI este parcarea neregulamentară a unităților de transport pe marginea drumurilor, care complică lucrul autospecialelor la deszăpezirea traseelor. Pentru acest subiect, dar și pentru celelalte enunțate în timpul ședinței, grupul de lucru (ce urmează a fi creat în termen de 3 zile), va veni cu propuneri și soluții imediate, în termen de o săptămână, pentru eradicarea tuturor neregulilor menționate.  

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.