Primul transplant de cap din lume nu va mai avea loc!

Primul transplant de cap din lume nu va mai avea loc! Valery Spiridonov, cel care urma să primească o nouă șansă la o viață normală, spune că a ales familia în locul unui corp funcțional, transmite stiridinmoldova.md.

Potrivit publicației a1.ro, după ce în noiembrie 2018, Valery Spiridonov a devenit tată, bărbatul din Rusia și-a regândit decizia de a se supune unei operații de transplant de cap. Pregătirea și perioada de recuperare după o asemenea intervenție ar fi durat luni întregi, iar acesta nu își poate imagina cum ar fi să stea atâta timp departe de copilul său.

Valery Spiridonov are 33 de ani și suferă de o boală musculară, Werdnig-Hoffman. Știe că nu va avea prea mult de trăit, dar nu lasă asta să-l împiedice să fie un om împlinit. S-a mutat din țara sa natală, s-a căsătorit cu rusoaica Anastasia Panfilov și are un copil.

Este fericit

Invitat la „Good Morning, America”, el a explicat de ce a renunțat la operația ce i-ar fi putut oferi șansa la o viață normală.

„Am o femeie de care sunt îndrăgostit nebunește, suntem căsătoriți și avem un copil minunat. Nu aș putea să îi părăsesc vreodată, nici măcar pentru câteva luni”, a explicat Spiridonov.

Acesta a anunțat că s-a răzgândit în privința operației de transplant de cap încă din luna decembrie, fără să dea explicații. Acum, toată lumea a înțeles că decizia lui a venit din dragostea pentru familia sa.

„Sunt, în sfârșit, un om fericit. Îmi pun toată încrederea în credință și în soția mea”, a adăugat el.

Dragostea, devotamentul față de familie pot fi motive legitime pentru a amâna o operație riscantă, dar, dacă ascultăm ce zice acesta, ne putem da seama că adevărul este altul. Bărbatului pare să îi fie frică de intervenția revoluționară. Și nu poate fi blamat!

Tânărul a mai spus că ar fi dispus să își facă operația de transplant de cap, doar dacă nu va fi el primul pacient. Din punctul lui de vedere, ar trebui să aibă prioritate cei care sunt în stadii terminale, nu „norocoși” ca el.

Nu credea niciodată că va avea o familie. Valery Spiridonov este convins că faptul că fiul lui s-a născut sănătos, în ciuda caracterului ereditar al bolii, este un miracol.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.