Filip: PDM este împotriva alegerilor anticipate și nu le va provoca, dar dacă se va ajunge la un nou proces electoral, va câștiga mai multe mandate

O alianță de guvernare trebuie creată pornind de la nevoile oamenilor, nu de la poziționările partidelor sau de la funcții în stat. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, într-un interviu pentru tribuna.md, transmite stiridinmoldova.md cu referire la zugo.md.

„Cea mai bună coaliție posibilă e coaliția care va rezolva problemele oamenilor, fără scandal, fără orgolii și fără agende ascunse. E important să se găsească punctele comune pentru oameni și să se înghețe punctele care pot genera divergențe. Așa vedem noi crearea unei coaliții, drept un mijloc pentru îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetățenilor”, și-a argumentat punctul de vedere Filip.

Fruntașul democrat mai spune că partidele ar trebui să transmită un mesaj foarte clar despre lucrurile pe care vor să le facă pentru cetățeni și, deja pornind de la acest mesaj, să fie analizate propunerile, programele, pentru a găsi punctele comune, să se vadă diferențele și să se lucreze la armonizare.

„Indiferent de preferințele politice pe care le avem – și pe care de altfel PDM le-a și anunțat – noi dorim crearea acelei coaliții care va aduce rezultatul cel mai bun pentru oameni. Aceasta înseamnă o coaliție care să poată pune în aplicare propunerile noastre electorale, inclusiv măsurile sociale pe care le-am sintetizat acum câteva zile în Pachetul Social pentru Moldova. Vrem deci o coaliție interesată de rezolvarea problematicii sociale și capabilă să funcționeze bine”, a continuat președintele fracțiunii PDM.

În context, Filip atrage atenția că tergiversările în discuțiile dintre partidele parlamentare sunt împotriva intereselor țării și a cetățenilor săi, pentru că se fac din contul calității vieții cetățenilor și al economiei țării.

„Ceea ce nu ajută însă deloc este refuzul de a discuta, de a negocia. Dacă s-a putut face campanie electorală cu NU în brațe, de guvernat așa nu se poate. Prima condiție pentru formarea unei coaliții de guvernare este să discutăm. Repet, cei care refuză dialogul politic sunt împotriva cetățenilor moldoveni. Mai direct spus, cine promovează „dialogul surzilor” din interese ascunse afectează grav interesele cetățenilor Republicii Moldova”, a punctat premierul în exercițiu.

Acesta mai spune că refuzul de a negocia și a forma o alianță arată frica de asumare a responsabilităților și neîncrederea în propriile capacități de a guverna, precum și „înșelarea așteptărilor oamenilor”.

„Oamenii și-au făcut datoria și au votat, iar acum e timpul ca și partidele să-și facă datoria. Partidele sunt chemate să rezolve problemele țării, nu să creeze alte probleme, iar oamenii penalizează așa comportamente distructive”, a spus reprezentantul PDM.

În încheiere, Pavel Filip și-a exprimat convingerea că forțele politice responsabile vor ajunge la un numitor comun, ca să nu aibă de suferit oamenii: „Eu sper în continuare că vor exista forțe politice mature și responsabile, care își vor asuma construirea unei coaliții și sarcina guvernării. Cetățenii țării merită să aibă cât mai curând o guvernare. Și o vor avea”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.