Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, și consilierii din fracțiunea “Pentru Orhei” au prezentat planurile de dezvoltare a municipiului Orhei

În cadrul briefing-lui, au fost prezentați noii viceprimari ai municipiului Orhei – Cristina Cojocari și Valerian Cristea, responsabili de infrastructură și, respectiv, protecția socială a populației.

„În calitate de viceprimar responsabil de infrastructură, îmi asum angajamentul să contribui la  îmbunătățirea infrastructurii sociale și rutiere, la modernizarea orașului.  Vom promova și implementa în continuare  proiecte sustenabile, care să răspundă necesităților orheienilor și orașului Orhei. Transparența și colaborarea vor fi elemente-cheie în eforturile noastre de a transforma orașul nostru într-un loc mai confortabil”, a declarat Cristina Cojocari.

„În calitate de viceprimar responsabil de domeniul social, îmi asum angajamentul să mă asigur că fiecare locuitor se simte sprijinit și respectat. Mă voi implica în dezvoltarea programelor și inițiativelor sociale, care să răspundă nevoilor tuturor locuitorilor din municipiu, cum sunt capitalul matern, magazinele sociale, farmaciile sociale etc. Voi munci în continuare pentru a crea un mediu unde fiecare cetățean, indiferent de statut și posibilități financiare,  să aibă acces la servicii sociale de calitate și să se simtă parte a unei comunități empatice, a menționat Valerian Cristea.

Reprezentantul fracțiunii “Pentru Orhei” Maxim Gorșinschi în cadrul Consiliului municipal Orhei, a vorbit despre perspectivele de dezvoltare a orașului în următorii patru ani.

“Scopul nostru este să îmbunătățim condițiile de viață în municipiul Orhei, de aceea vom continua proiectele inițiate în 2015 și implementate în ultimii ani. Sper mult să depășim neînțelegerile din cadrul Consiliului municipal Orhei și să colaborăm eficient pentru binele cetățenilor noștri”.

El a explicat motivul pentru care consilierii din fracțiunea “Pentru Orhei” au renunțat la indemnizația de participare la ședințele Consiliului municipal.


„Prin această decizie confirmăm angajamentul pe care ni l-am asumat pentru  o administrare transparentă și pentru un serviciu public de calitate în interesul cetățenilor noștri. Acești bani economisiți vor fi redirecționați către proiecte și inițiative care vor aduce beneficii raionului nostru”, a spus Maxim Gorșinschi.

„Pentru Orhei” este fracțiunea majoritară din Consiliului municipal Orhei, din care fac parte 18 consilieri aleși pe listele Partidului Politic „Forța de Alternativă și Salvare a Moldovei”, care a desemnat candidatura Taniei Cociu la funcția de primar al municipiului Orhei. Tatiana Cociu, împreună cu vicepreședinții și consilierii fracțiunii „Pentru Orhei”, și-au exprimat recunoștința față de Ilan Șor și echipa lui pentru susținerea acordată și cooperarea productivă în procesul de realizare a tuturor inițiativelor importante ale orașului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.