Primarul capitalei întreprinde o vizită de lucru la Iași: Ne propunem să avem mai multe proiecte și să colaborăm pe mai multe domenii

Primarul general, Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Angela Cutasevici, pretorii de sectoare și unii șefi de direcții, întreprinde o vizită de lucru în Iași, România, în cadrul căreia a avut o discuție foarte bună cu primarul de Iași Mihai Chirica. Anunțul a fost făcut de către edilul capitalei pe rețelele de socializare.

„Ne propunem să avem mai multe proiecte și să colaborăm pe mai multe domenii. Reparația drumurilor, mobilitatea urbană, amenajarea parcărilor, transportul public, salubrizare, dar și altele vor fi temele discutate de colegii noștri care vor face schimb de experiențe și practici. Va fi abordat și un alt domeniu important cum ar fi sănătatea, vom avea ședințe comune ale specialiștilor unde vor fi dezbătute mai multe subiecte. Tinerii din cadrul Centrului municipal Chișinău au început activitatea de astăzi și deja au planificate unele ședințe cu reprezentanții organizațiilor de tineret din Iași”, a specificat Ion Ceban.

Totodată, în această zi important pentru cultura țărilor noastre, ziua în care Grigore Vieru ar fi împlinit 87 de ani, edilul a adus un omagiu marelui poet.

„Astăzi de dimineață, am depus jerbe de flori la bustul poetului Grigore Vieru din Parcul de cultură Capou, Iași, în ziua când marele poet ar fi împlinit 87 de ani de la naștere. Am vorbit despre valoarea operelor poetului și despre importanța transmiterii acestei moșteniri viitoarelor generații”, a declarat primarul general.

În context, Ion Ceban le-a comunicat colegilor din România despre intenția Primăriei Chișinău de a crea Centrul de Cultură (Muzeu) „Grigore Vieru” la Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.