Jurist: O parte din cei aflați la putere stimulează practica urmăririi peroanelor care critică guvernarea

Fostul secretar de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, afirmă că deschiderea unui dosar penal pe numele fostului şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Ivan Diacov, demonstrează încă o dată că acum prioritatea numărul unui pentru autorități este ” urmărirea celor care critică guvernarea”.


Juristul mai susține că pentru această practică stimulată de cei aflați de la guvernare, se alocă resurse considerabile.


”Am văzut informația despre citarea dlui Diacov și nu pot să nu constat cu regret, că acesta este o nouă dovadă clară, că pentru organele de drept, prioritatea numărul unu rămâne urmărirea celor care critică guvernarea. Și în acest scop se alocă resurse considerabile, care permit identificarea chiar și a faptelor comise cu mulți- mulți ani în urmă. Cel mai trist este că, foarte probabil, mulți dintre ei nici nu conștientizează acest lucru sau îl consideră firesc. După cum și o parte importantă dintre cei aflați la guvernare nu conștientizează că prin declarațiile și pozițiile exprimate stimulează aceste practici”, a juristul pe pagina sa de socializare.


Fostul şef al Procuraturii municipiului Chişinău, Ivan Diacov, a fost citat, la 15 februarie, la Procuratura Generală, pentru a fi audiat și recunoscut în calitate de bănuit într-un dosar penal pentru exces de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.