Primăria Chișinău a investit peste 2 milioane de lei în modernizarea instituțiilor de învățământ din Grătiești

În ultimii trei ani, Primăria Chișinău a investit peste 2 milioane de lei în modernizarea instituțiilor de învățământ din suburbia Grătiești. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban.

Edilul afirmă că astfel, pentru lucrările de reparație a Liceului Teoretic ,,Grătiești”, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a alocat 1,18 milioane de lei. În școală învață 500 de elevi.

Investiția a presupus termoizolarea clădirii instituției de învățământ, schimbarea geamurilor, modernizarea sistemului de iluminat, renovarea sistemului de încălzire, procurarea unui panou fotovoltaic, renovarea bibliotecii, reparația sălii de sport, reparația holurilor și a sălilor de clasă și amenajarea unei sere ecologice.

De asemenea, în acest an, din bugetul municipal s-au alocat 875 de mii de lei pentru izolarea termică a clădirii Gimnaziului din Hulboaca, comuna Grătiești. Contribuția primăriei suburbiei a fost de 65 de mii de lei. La această instituție învață 180 de elevi.

„În acest an, municipalitatea a mai investit 1,05 milioane de lei pentru construcția unui stadion multifuncțional la Grătiești. Terenul va fi împărțit în zone pentru volei, baschet și tenis de câmp. Primăria locală a alocat pentru aceste lucrări 200 de mii de lei. Tot în acest an, din bugetul municipal s-au investit 1,4 milioane de lei pentru reconstrucția capitală a Centrului cultural-administrativ, alte 600 de mii de lei sunt contribuția Primăriei Grătiești. După renovare, în clădire va fi amplasată Primăria locală și Biblioteca sătească. Tot aici va fi amenajată o sală de festivități”, a declarat Ceban.

În perioada anilor 2020-2022, investițiile municipale în proiectele de infrastructură din Grătiești au fost de 12 milioane de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.