Președintele țării va veni cu o nouă inițiativă prin care va propune ca cea de-a doua indexare a pensiilor fie în mărime de 10 la sută

Președintele țării, Igor Dodon, va veni cu o nouă inițiativă prin care va propune ca cea de-a doua indexare a pensiilor care urmează să fie efectuată la 1 octombrie să fie în mărime de 10 la sută. Șeful statului a explicat în cadrul  emisiunii ”Președintele răspunde” că, în pragul sezonului rece acest coeficient trebuie majorat.

”Trebuie să venim cu o indexare cât mai mare. Guvernul va decide în funcție de banii care sunt. Eu aș propune să fie cu 10%”, a spus președintele.

În premieră, din acest an, datorită propunerii șefului statului, pensia este indexată de două ori: la 1 aprilie și la 1 octombrie. La 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie inflația înregistrată în ultimul semestru al anului precedent anului indexării, iar la 1 octombrie – în funcție de inflația înregistrată în primul semestru al anului în curs. Conform prognozelor, la 1 octombrie 2020, indexarea ar urma să fie de 3%.

Amintim, că potrivit unei alte inițiative a șefului statului pensionarii primesc de două ori pe an un suport de 700 de lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.