Președintele Igor Dodon cheamă la discuții liderii PSRM, PDM, PAS și PPDA

Președintele Igor Dodon a anunțat că va invita la discuții liderii PSRM, PDM, PAS și PPDA pentru a decide cum mergem mai departe în cazul în care nu va mai fi majoritate parlamentară: vor fi organizate alegeri anticipate sau se va ajunge la un consens național. Șeful statului a declarat la Accent TV că la aceste discuții nu vor fi invitați reprezentanții grupului Candu-Șor, deoarece ei reprezintă interesele mafiote ale lui Vladimir Plahotniuc.

”Dacă mai pleacă câțiva deputați și nu va mai fi majoritate, voi invita pe Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase să decidă cum procedăm mai departe. Permitem mafiei să joace cu noi ca mâța cu șoarecele sau adoptăm o decizie principială. Trebuie să curățăm totul. Acesta este posibil în alegeri ori ne putem înțelege să ajungem la un consens național”, a spus președintele.

Igor Dodon susține că în țară urmează să fie organizate alegerile prezidențiale, după care dacă nu se va putea merge în continuare în acest format, se dizolvă Parlamentul și se declanșează alegerile parlamentare anticipate. Șeful statului a declarat că ar fi perfect ca să alegerile prezidențiale și cele parlamentare anticipate să se desfășoare într-o singură zi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.