Președintele Dodon anunță că a vorbit la telefon cu Krasnoselski. Despre ce au discutat

Problema posturilor instalate ilegal de către partea transnistreană de-a lungul Zonei de Securitate a fost discutată de către președintele țării, Igor Dodon și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. În cadrul unei discuții telefonice, șeful statului a menționat că revenirea la libera circulație a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului este o prioritară.

„Am menționat poziția principială a Chișinăului, care constă în necesitatea de a continua realizarea măsurilor de consolidare a încrederii și a dialogului constructiv, pentru a restabili regimul liberei circulații a locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, care funcționa până la introducerea măsurilor de carantină provocate de pandemie.

Am amintit faptul că în baza înțelegerilor noastre cu Vadim Krasnoselski stabilite în cadrul dialogului telefonic din 3 iunie, partea transnistreană a relaxat măsurile restrictive pentru deplasarea cetățenilor printr-un șir de localități care se află sub jurisdicția autorităților constituționale ale Republicii Moldova. Este vorba despre satul Varnița din raionul Anenii Noi, satul Copanca din raionul Căușeni și mai multe localități din raionul Dubăsari (Pohrebea, Pârâta, Roghi, Vasilievca, Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri). După aceasta, numărul „trecerilor” zilnice s-a majorat până la 6 mii”, a menționat Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Precizăm că în martie, când a fost instituită starea de urgență, autoritățile transnistrene au instalat 31 de posturi de control în Zona de Securitate. Ulterior, numărul acestora a fost redus la 16.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.