Președintele a anunțat când vor fi scoase restricțiile, impuse în perioada stării de urgență

Președintele Igor Dodon a declarat că restricțiile impuse în perioada stării de urgență vor fi scoase treptat. Șeful statului a anunțat, după ședința Centrului Unic de Comandă, că prima etapă de ridicare a unor interdicții va fi pe data de 27 aprilie, apoi va urma o altă etapă pe 15 mai și a treia pe 1 iunie.

”Cel mai probabil, o dată în două săptămâni, după ce vom evolua rezultatele înregistrate în urma revenirii unor sectoare la activitatea normală, vom decide despre cum putem merge mai departe cu alte tipuri de activități”, a declarat președintele.

Șeful statului a precizat că ridicarea unor interdicții nu înseamnă o relaxare, ci revenirea unor sectoare la activitatea normală. Potrivit lui Dodon, în cazul în care numărul celor infectați cu COVID-19 va începe să crească, statul va fi nevoit să impună din nou restricții.

”Dacă va fi o înrăutățire a situației, vom fi nevoiți să revenim la unele restricții”, a spus Dodon.

Președintele a mai anunțat că vineri va avea o ședință comună cu premierul Ion Chicu și unii miniștri din Guvern, unde se va decide în ce sectoare ale economiei naționale vor fi ridicate restricțiile, începând cu data de 27 aprilie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.