Premierul Ion Chicu: Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în componența actuală

Premierul Ion Chicu a declarat, la finalul ședinței de Guvern de astăzi, că a solicitat pentru ziua de miercuri, 23 decembrie, o întrevedere cu președintele în exercițiu Igor Dodon și cu speakerul Zinaida Greceanîi, unde se va discuta despre modalitatea de dizolvarea a Parlamentului și declanșare a alegerilor parlamentare anticipate.

Chicu a declarat că, cel mai probabil, ședința Guvernului de astăzi, care a durat mai bine de trei ore și jumătate și la care s-a examinat peste 80 de proiecte, a fost ultima în componența respectivă.

”Este mare probabilitatea că aceasta este ultima ședință a Guvernului în componența actuală. Vorbesc despre aceasta considerând și evenimentul de mâine care se numește examinarea moțiunii de cenzură, dar este vorba și despre acel  obiectiv de a dizolva Parlamentul care nu reprezintă poporul acum. Este necesar de efectuat toate acțiunile pentru ca acest parlament să fie dizolvat și să rămână în istorie. Am solicitat pentru mâine o discuție cu președintele Parlamentului, cu președintele în exercițiu, am solicitat mai înainte și o discuție cu președintele ales, care pe data de 24 decembrie va intra în funcție pentru a discuta modalitatea de dizolvare a Parlamentului”, a spus Chicu în încheierea ședinței. 

Premierul a precizat că se va ieși cu declarații imediat ce va exista o viziune clară cum va fi declanșată procedura de dizolvare a Parlamentului și organizate alegerile anticipate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.