Precizările poliției privind ultragirea unui angajat al INP

În legătură cu apariția în mediul online, a unor imagini în care un bărbat manifestă un comportament agresiv în raport cu un inspector de patrulare, poliția vine cu precizări, transmite stiridinmoldova.md.

Incidentul a avut loc la  16 aprilie curent, în aproprierea satului Bozieni, raionul Hîncești.

Inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit  un automobil de model „Vaz”, la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebiretate.

La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor  legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool.

În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a  ligamentului degetului.

În context, șoferul a fost condus la Inspectoratul de poliţie Hîncești pentru a fi supus testului alcoolscopic, acesta refuzând în mod repetat.  În urma documentării, bărbatul s-a dovedit a fi un locuitor al satului Dubovca, raionul Hîncești, în vârstă de 25 de ani.

Conducătorul auto a fost reținut pentru 72 de ore. În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM ( ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească).

Bărbatul riscă  amendă de până la 67 500 lei,  muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau  închisoare de până la 2 ani.

În acest context, Poliția NU VA TOLERA: acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.

Poliţistul – aflat la menţinerea ordinii publice, dirijarea traficului rutier, efectuând cercetare la faţa locului, intervenind la o altercaţie, reţinând adeversarul ce manifestă agresivitate sporită – acţionează pentru siguranţa oamenilor, riscând pierderea capacităţii de muncă sau propriei vieţi!

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.