Practică „democratică” în Marea Britanie pentru moldoveni cu pașapoarte românești – votați la voi în țară

Moldovenii cu paşapoarte româneşti, stabiliţi în Marea Britanie, vor trebui să revină în Romania sau în Moldova, ca sa voteze la alegerile pentru Parlamentul European, dacă nu şi-au facut înregistrarea prealabilă în Regatul Unit, transmite stiridinmoldova.md.

Între timp, sute de cetăţeni europeni stabiliţi în Marea Britanie nu au putut vota ieri la alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit The independent, ajunşi la secţii, oamenii au fost anunţaţi că nu au fost incluşi în liste, chiar dacă ar fi depus cereri de a vota de câteva luni. Principalul mesaj pe care l-au auzit aceștia la secțiile de votare a fost – mergeți să votați în țările voastre, mai scrie The Independent.

Reprezentanţii Comisiei Electorale d ela Londra şi-au cerut scuze pentru această situaţie şi au explicat că problemele au apărut din cauza timpului scurt pus la dispoziţie de Guvern pentru pregătirea scrutinului.

În Marea Britanie sunt stabiliţi aproximativ trei milioane de cetăţeni din celelalte 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.