Politolog: Comportamentul autoritar al fraților Năstase începe să producă efecte negative

Dacă Octavian Țîcu trece în turul doi al alegerilor locale alături de Ion Ceban, cariera politică a lui Andrei Năstase poate fi considerată terminată. Este opinia comentatorului politic Roman Mihaeș, exprimată în cadrul unei emisiuni televizate. După o analiză a ultimelor evenimente politice de la Chișinău, analistul a remarcat că desprinderea lui Țîcu de fracțiunea PPDA era oarecum previzibilă, dar o candidatură la Primăria Chișinău este mai mult de atât, înseamnă intrarea într-un antagonism direct cu Blocul ACUM.

Potrivit lui Roman Mihăeș, comportamentul autoritar al fraților Năstase începe să producă efecte negative. Motivele plecării, așa cum reies din declarațiile lui Țîcu, țin atât de natura geopolitică cât și de gestiunea internă a politicii din fracțiunea DA, remarcă comentatorul.

„Octavian Țîcu insistă pe teza că de ce s-a semnat pentru continuarea alianței cu PSRM, care nu este benefică pentru Republica Moldova, dar nici pentru componentele din Blocul Acum. Eu cred că această întrebare apare la mai mulți deputați din Bloc, cel puțin doi, care și-au exprimat și ei nemulțumirea vizavi de alianțăEste începutul sfârșitului pentru ei”.

Totodată, politologul și-a exprimat opinia vizavi de participarea lui Octavian Țîcu la alegerile generale locale din partea Partidului Unității Naționale. Mihăeș consideră că miza este una mare, iar candidatura lui Țîcu împotriva lui Năstase pune în pericol trecerea în turul doi al celui din urmă.

„Decizia lui Țîcu de a candida la primărie contra lui Năstase este o acțiune bine țintită politică pentru a-l distruge pe liderul PPDA ca politician. El a spus foarte clar: Năstase nu are cum să câștige împotriva lui Ceban pentru că are probleme de imagine foarte mari, însă candidatul PUN crede că poate câștiga împotriva candidatului PSRM. Daca Octavian Țîcu trece în turul doi, cariera politică a lui Andrei Năstase poate fi considerată terminată” a conchis analistul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.