Politica bugetar-fiscală pentru anul 2024 – un adevărat dezastru pentru societate. Prima reacție a lui Ilan Șor la documentul propus de guvernarea PAS

Politica bugetar-fiscală pentru anul 2024, propusă de către guvernarea PAS, este bazată pe interesele proprii ale puterii și nicidecum cele ale cetățenilor. Este reacția cu care a venit politicianul și omul de afaceri Ilan Șor, în urma examinării celui mai important document care urmează a fi votat cu întârziere de Legislativ. El mai precizează că ar putea crește cu 100 de mii de lei maxima prețului pentru automobile considerate “de lux”, precizând că acest lucru s-ar face în interesul celor de la guvernare pentru “a trăi bine”.

„Grijuliul” regim de guvernare propune eliminarea accizelor pentru blănuri și reducerea de trei ori a accizelor pentru parfumuri și apa de toaletă, dar asta nu e tot. Ei doresc să majoreze pragul prețurilor pentru mașinile considerate “de lux” cu 100 de mii de lei, probabil pentru a evita taxele pentru ei înșiși, copiii de bani gata și amantele. Să trăiască frumos, sigur că nu poți să le interzici. Dar ce au în comun aceste categorii de bunuri cu marea majoritate a populației sărace din Moldova, Maia?”, a menționat politicianul.

El susține că aceste elemente vor genera pierderi la bugetul național de circa 31 de milioane de lei. Totodată, i-a amintit guvernării despre piedicile care sunt puse de autorități magazinelor MeriȘOR, unde se vinde pâine la un leu, precum și alte proiecte.

„Deci, atunci când am redus prețurile la pâinea socială la doar un leu, Maia Sandu și-a îndreptat toți câinii spre “MeriȘOR”. Când am decis să acord compensații pensionarilor, capital matern familiilor tinere și ajutor fermierilor – toate aceste resurse tu, Maia, le-ai blocat. Când am reușit să obțin gaz la jumătate de preț, tu ai pus piedici. Blănuri, parfumuri și mașini scumpe”, a mai spus Ilan Șor.

Menționăm că proiectul Legii bugetului pentru anul 2024 a fost elaborat cu mare întârziere.  Potrivit articolului 47 din Legea 181/2014 privind finanțele publice și responsabilitatea fiscală, Guvernul aprobă și înaintează Parlamentului proiectul de lege privind bugetul pe anul următor – până la data de 15 octombrie, iar Parlamentul adoptă Legea privind bugetul pentru anul următor – până la 1 decembrie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.