Peste 6 milioane de reclame au fost eliminate în fiecare zi, de către Google

Un număr de 2,3 miliarde reclame care încălcau politici noi sau vechi care guvernează publicitatea online au fost eliminate de Google, în 2018, media zilnică fiind 6 milioane de reclame, relevă un raport al gigantului american, transmite stiridinmoldova.md.

În acelaşi context, anul trecut, Google a eliminat 734.000 de editori şi dezvoltatori de aplicaţii din reţeaua de publicitate şi a exclus complet reclamele din 1,5 milioane de aplicaţii. „Utilizând o tehnologie introdusă în 2017 şi perfecţionată constant, în 2018 au fost luate măsuri la un nivel mai detaliat, fiind eliminate reclamele de pe 28 de milioane de pagini (nu întregul site) care au încălcat politicile dedicate editorilor”, notează compania.

O altă ţintă au fost, în 2018, entităţile din spatele reclamelor dăunătoare, urmărindu-se eliminarea cauzei. Astfel, folosind tehnologie „machine learning”, au fost identificate aproape un milion de conturi ale unor „advertiseri” rău intenţionaţi, de două ori mai mult decât cu un an în urmă.

„În total, anul trecut, Google a introdus 31 de noi politici pentru publicitate. Alături de protejarea utilizatorilor împotriva reclamelor înşelătoare şi abuzive, eforturile Google s-au concentrat pentru a oferi agenţiilor de publicitate un mod facil de a verifica dacă reclamele lor respectă politicile de publicitate. Similar cu Centrul de politici AdSense, în luna aprilie Google va lansa un nou manager de politici în Google Ads, unde vor fi oferite exemple de greşeli de nerespectare a politicilor pentru a sprijini agenţiile de publicitate bine intenţionate şi a uşura crearea şi lansarea de campanii conforme”, notează sursa citată.

O altă zonă de acţiune a Google a fost dezinformarea, pentru care compania aplică diferite politice în a se asigura că reclamele susţin editorii bine intenţionaţi, de calitate. Ca atare, în 2018, au fost retrase reclamele de pe 1,2 milioane de pagini, din peste 22.000 de aplicaţii şi 15.000 de site-uri din întreaga reţea de publicitate a Google, care aveau conţinut înşelător, instigator la ură sau de slabă calitate. Mai mult, au fost excluse reclamele din aproape 74.000 de pagini care au încălcat politicile referitoare la conţinut periculos şi jignitor, şi au fost eliminate 190.000 de reclame care nu respectau aceste reguli.

Larry Page şi Sergey Brin au fondat Google, în 1998, iar de atunci, compania a crescut la peste 50.000 de angajaţi la nivel global, oferind o gamă largă de produse şi platforme populare, precum: Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome şi YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.