Pe parcursul nopții, 14 autospeciale ale Regiei „Exdrupo” au intervenit la prevenirea poleiului și formării ghețușului pe drumurile municipale

Responsabilii de la primărie sunt gata de ninsori mari. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe parcursul nopții, 14 autospeciale ale Regiei „Exdrupo” au intervenit la prevenirea poleiului și formării ghețușului pe drumurile municipale.

„În acest scop, a fost presărat amestec de sare și nisip. La moment toate drumurile sunt practicabile.Pe parcursul zilei de astăzi, 16 autospeciale vor patrula și vor împrăștia, în caz de necesitate, material antiderapant. Se va lucra atât la prevenția, cât și la înlăturarea consecințelor precipitațiilor anunțate”, a declarat Ceban.

De precizat că pentru combaterea poleiului și deszăpezirea trotuarelor, aleilor, străzilor și curților blocurilor de locuințe, Directia Locativ Comunală dispune de un stoc de cca 1200 tone de sare și 10 tone material antiderapant lichid (clorură de calciu).

Deszăpezirea va avea loc atât manual, cât și mecanic, în prezent, direcția dispune de 81 de utilaje de deszăpezire.

 Doar în acest an au fost procurate:

 ⁃ 5 Furgonete basculante necesare pentru evacuarea zăpezii,

 ⁃ 5 tractoare dotate cu remorcă, lame și perii,

 ⁃ 10 mașini de tip Hako dotate cu lame și perii.

În total, Direcția generală locativ- comunală și amenajare dispune de:

 24 mașini Hako City Master, dotate cu mecanisme de deszăpezire, lamă, perie și sărăriță.

 22 tractoare MTZ dotate cu mecanisme de curățire, lamă și perie.

5 tractoare LSR 60 dotate cu lamă și perie.

15 tractoare LSXR 50 dotate cu lamă și perie

 5 mini-încărcătoare dotate cu  lamă-plug, perie și sărărițe.

 10 furgonete basculante pentru curățarea staților de așteptare, a platformelor de depozitare a deșeurilor.

Totodată, ÎM Regia “Exdrupo” își suplinește stocurile de material antiderapant pentru sezonul rece.

2,3 mii tone de sare și circa 1 mie tone de nisip vor fi achiziționate în timpul apropiat, suplimentar la stocul existent de 3 mii tone de amestec (nisip/ sare). 

Întreprinderea demarează proceduri de licitație pentru alte 10 mii tone de material antiderapant. În același timp, ” Exdrupo” are în dotare 56 autospeciale și mecanisme funcționale. Suplimentar, a fost anunțată licitația pentru achiziționarea serviciiilor de arendă a cel puțin 3 autospeciale pentru răspândirea materialului antiderapant și 5 autogreidere.

Toate autospecialele sunt dotate cu mecanisme funcționale și sunt pregătite pentru a desfășura acțiuni de deszăpezire și presurarea antiderapantului în timp optim.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.