O comisie municipală se va ocupa de problema animalelor fără stăpân din Chişinău

Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi, în unanimitate, crearea unei comisii municipale referitoare la îmbunătățirea regulamentului referitor la protecția animalelor cu sau fără stăpân din municipiul Chișinău.

Majoritatea consilierilor municipali au considerat drept necesară crearea acestei comisii, care va avea atribuții în identificarea problemelor care au dus la creșterea numărului de câini fără stăpân pe teritoriul municipiului Chișinău și va analiza necesitatea apariției unei direcții ori întreprinderi municipale dedicată protecției animalelor fără stăpân, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

Potrivit consilierului municipal Ruslan Verbițchi, care a prezentat datele Comisiei Municipale de Sănătate Publică, 1.564 de persoane, dintre care 368 de copii, au fost agresați de animale fără stăpân în anul curent. „Statistica arată o creștere a numărului cazurilor de copii mușcați de câini vagabonzi”, a specificat Verbițchi.

În același timp, consilierul municipal Svetlana Popa a declarat că reducerea numărului de câini vagabonzi se poate realiza doar prin apariția unui Centru municipal de adopție a animalelor fără stăpân. 

„Constatăm că în cadrul Direcției gospodăriei locativ-comunale există o secție de protecție a animalelor fără stăpân, în același timp și Regia Autosalubritate se ocupă de câinii vagabonzi. Reducerea câinilor vagabonzi în municipiul Chișinău se poate face doar prin apariția unui Centru municipal de adopție”, a menționat Popa.  

Conform deciziei aprobate de către consilierii municipali, membrii comisiei nou create vor stabili inclusiv organigrama și costurile de funcționare ale viitoarei direcții ori întreprinderi municipale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.