PDM a sesizat CEC-ul: PSRM oferă bani alegătorilor pentru voturi din localitățile amplasate în stânga Nistrului

Partidul Democrat din Moldova a sesizat Comisia Electorală Centrală despre faptul că, în ziua alegerilor din 24 februarie 2019, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova oferă bani pentru participarea la votare în secțiile constituite pentru alegătorii din stânga Nistrului, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

„În acest sens, am fost sesizați de către cetățeni, că exponenții PSRM oferă bani alegătorilor din localitățile amplasate în stânga Nistrului pentru a vota pentru concurentul electoral respectiv.

Considerăm că este o ilegalitate gravă, dat fiind că, potrivit Codului electoral, concurenţilor electorali li se interzice să ofere alegătorilor bani sau alte bunuri materiale în schimbul votului”, se arată într-un comunicat al PDM.

Democrații precizează că încălcările admise se încadrează și în componența infracțiunii stabilite de Codul penal.

„Considerăm inadmisibilă încălcarea legislației electorale de către participanții la alegerile parlamentare și solicităm Comisiei încadrarea acțiunilor ilegale ale concurentului electoral Partidul Socialiștilor din Republica Moldova prin prisma legislației electorale, cu aplicarea răspunderii juridice stabilite de art. 75 din Codul electoral.

Respectiv, solicităm sesizarea organelor de drept în vederea examinării sub prisma componenței de infracțiune stabilită de Codul penal”, se mai precizează în comunicatul citat.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.