Încălcări ale legii, semnalate de oamenii legii la scrutinul de astăzi

Deteriorarea intenţionată a buletinelor de vot, sustragerea ştampilei după exercitarea votului, deteriorarea panourilor electorale sau distrugerea materialelor electorale ale concurenţilor. Sunt doar câteva tipuri de încălcări, semnalate de oamenii legii la scrutinul de astăzi. Datele au fost prezentate în cadrul unui briefing de presă, organizat de reponsabili de la Inspectoratul General de Poliţie, transmite stiridinmoldova.md cu referire la moldova24.info.

„Avem trei cazuri unde persoanele intenţionat au deteriorat buletinele de vot. Şi am avut un caz, deci, unde persoana a luat ştampila după ce şi-a exercitat dreptul de vot. Imediat poliţia a fost sesizată, persoana a fost identificată şi ştampila a fost restituită. Deteriorarea intenţionată a panourilor electorale , deci, poliţia a înregistrat trei cazuri în acest sens. Totodată, avem un caz înregistrat în Comrat unde un simpatizant a împrăştiat materialul electoral al altui simpatizant, al unui concurent electoral”, a declarat Marin Maxian, şeful Direcției Generale Securitate Publică al Inspectoratului General de Poliție.

Maxian a dat asigurări că poliţiştii îşi exercită activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare şi că cetăţenii sunt în siguranţă.

„Poliţia face faţă, ordinea este asigurată, cetățenii sunt în siguranță, careva riscuri sau alte aspecte care vor perturba procesul electoral nu sunt până acum. Politia va veni cu informații despre eventualele încălcări care pot apărea”, a mai spus Maxian.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.